Kukuii - Lysterapi mod Alzheimer’s Disease

Ordet kukkuii er det hawaiianske ord for lys. At skabe en ny type lys er præcis, hvad de fire studerende Stefano Guzetti, Marcus Schultz Carstensen, Nicolai Hagelund og Gustavo Feijõo Carrillo har arbejdet med i flere måneder.

"Vores projekt startede sidste år som et samarbejde mellem U.C Berkeley og DTU. Vores engagement begyndte på DTU kurset" Commercialization of high tech concepts ... ", der beskæftiger sig med iværksætteri. Det er et kursus der er åbent for studerende på alle institutter. På kurset var der flere cases, som vi som studerende kunne vælge imellem. Vi fire fandt sammen pga. emnet, selvom vi kommer fra forskellige institutter på DTU, "forklarer Nicolai.

"Kurset er en smeltedigel med nye ideer fremlagt som cases for studerende, som de kan arbejde med i løbet af kurset. Efter selve kurset sluttede fortsatte vi med at udvikle prototyper, og vi besluttede os for at søge forskellige fonde om penge, hvilket også var ret hårdt arbejde, "siger Marcus.

Det hårde arbejde har betalt sig. De har modtaget 500.000 Dkk fra DTU’s Proof of Concept-fond, et MicroGrant 25.000 Dkk fra Dansk Institut for Entreprenørskab og 150.000 Dkk fra Zangger Fonden. De har formået at få andre interessenter involveret i deres projekt fra UC Berkeley og Københavns Universitet.

Flimrende lys blev til almindeligt lys

Kukuii-projektet sigter mod at udvikle en neuro-behandling for Alzheimer’s Disease (AD), som er en kronisk neurodegenerativ sygdom, der tegner sig for ca. 60% af demenssager. Der er 47 millioner mennesker, der lider af AD verden over. Antallet forventes at fordoble hvert 20. år.

"Vores prototyper har stort potentiale som en neuro-behandling baseret på en medtech-enhed, når man har fået diagnosen AD. Feltet er stort set et kirkegård, fordi ingen medicinsk forskning har vist sig at være effektiv til behandling af AD i fase 2 og 3, "siger Stefano.

"Inspirationen til projektet blev fundet i en videnskabeligt artikel skrevet af MIT neuro forsker Li-Huei Tsai. Det åbner op for at behandle AD med flimrende lys. Så vi har bygget flere prototyper, hvor vi har udviklet et flimrende lys, der ligner almindeligt lys. Det har været en lang proces, "siger Gustavo.

Gruppen med de fire studerende er stadig den centrale kerne for samarbejdet med UC Berkeley og Københavns Universitet.

Grøn Dyst ser frem til at lære mere om Kukuii projektet. Kom og mød Stefano, Marcus, Nicolai og Gustavo fredag den 22. juni.

21 JULI 2018