Patent

Hvad skal man tænke over ift. patent, når man tilmelder sig Grøn Dyst?

Når man tilmelder sig GRØN DYST, er det vigtigt at være opmærksom på at man, allerede der, uploader sit abstract til publicering i en abstract-bog. Denne bog bliver uploadet på hjemmesiden her og sendt ud til dommerne. Inden man tilmelder sig, skal man derfor gøre sig nogle tanker omkring hvor mange detaljer, der er beskrevet i abstractet.

Man kan ikke tage patent på et koncept. Så kan derfor sagtens fortælle og vise, hvad ens produkt eller idé kan, og hvad der gør den smart. Man skal undlade at fortælle om den del af projektet, som man faktisk kan tage patent på, hvis man overvejer at tage patent på det. Undlad detaljer omkring den specifikke teknologi. Fortæl om konceptet.

Derudover skal det også siges, at patent ikke er løsningen for alle slags projekter. Der findes mange andre måder, hvorpå man kan ”brande” og sælge sin idé.

DTU Skylab tilbyder gratis start-up konsultationer til alle studerende. Man kan booke et møde, få noget case-specifik vejledning i patent og andre juridiske aspekter heraf. Så hvis man er i tvivl om noget start-up- eller patentrelateret i sit GRØN DYST forløb, så vil de kunne svare på nogle opklarende spørgsmål. 

Hvis Skylab holder åbne konsultationer, skriver vi datoerne her.

 

 


Kontakt GRØN DYST

Tlf.: 45251194
E-mail: groendyst@adm.dtu.dk
http://www.groendyst.dtu.dk/for-studerende/hvordan-tilmelder-jeg-mig/patent
18 AUGUST 2019